Eéndaagse cursus Radar voor Watersporters  
 

Deze cursus is bestemd voor de watersporters die een optimaal gebruik willen maken van hun radar aan boord. Ook natuurlijk uitermate geschikt voor degenen die binnenkort van plan zijn een radar aan boord te willen installeren.

In de cursus wordt aan de hand van praktische toepassingen uitgebreid ingegaan op de mogelijkheden en onmogelijkheden van de eenvoudige jachtenradar. De radar kan worden gebruikt als navigatie instrument en als hulpmiddel ter voorkoming van aanvaringen, zeker bij mist of tijdens nachttochten, maar ook bij goed zicht. 

Een correct bediende radar zal aan boord leiden tot rust bij de schipper en de opvarenden. Een hulpmiddel om met nog meer plezier te kunnen genieten van uw favoriete sport.

In de cursus geen uitgebreide theorie maar uitsluitend praktische onderwerpen waardoor men in staat is om een optimaal gebruik te kunnen maken van de radar aan boord. En snel zal blijken dat het voortdurend turen naar het scherm geen enkele zin heeft. Met behulp van plotsheets en een geodriehoek  (welke bij het cursusmateriaal behoren en nadien aan boord kunnen worden gebruikt) wordt uitgebreid geoefend om aanvaringen te voorkomen. Dit alles met inachtneming van de wettelijke bepalingen (o.a. Voorschrift 19 van de Bepalingen ter Voorkoming van Aanvaringen op Zee - BVA)

Na afloop van de cursus ontvangen de cursisten een Certificaat van deelname aan de cursus. Het Certificaat is op naam gesteld en kan worden gebruikt voor de aanvraag van 'zeewaardigheid' zoals door verschillende verzekeringsmaatschappijen wordt verlangd.

Plaats van de cursus: Eemnes  (nabij Hilversum / Amersfoort), gratis parkeren.

Datum:
 
WEGENS OMSTANDIGHEDEN ZIJN ER IN HET 
   VOORJAAR 2013 GEEN CURSUSSEN GEPLAND 


Kosten:  95 euro  /  85 euro
***
 
incl. BTW, syllabus, studiematerialen, lunch en consumpties
       
(*** 10% korting bij aanmelden van 2 of meer personen)                           

                                              Aanmelden cursus Radar voor Watersporters